Apartment EMMA A 1 ( 4 + 2 )

From $111 / night

Payment ProtectionDescription from the owner

  • House
  • 2 bedrooms
  • 1 bathrooms
  • Sleeps 6

Bedrooms: 2

Bathrooms: 1

Sleeps: 6

Type: House

Apartment EMMA A 1 ( 4 + 2 )

Villa is located in Orebic on the Peljesac peninsula. Situated in a quiet environment, close to the main beach Trstenica. Villa offers 7 apartments.

Villa has a large parking lot, a big garden with grass (for playing), grill and fireplace - which may be used by guests.

Villa is not on the main road, which is extremely suitable for small children and anyone who desires a relaxing and peaceful holiday.

Primorac family dealing with its own production of wine Plavac mali, treat your guests with a bottle of our wine.

Countless guests who have passed through our villa again returned.

Tourism in our family's tradition and quality.

Listening to the wishes ...Read more

About the owner

Mediha P.

  • Response rate 80%
  • Response time More than a week
  • Calendar updated 6 months ago
  • Overall rating
    None

Map

Apartment EMMA A 1 ( 4 + 2 )
Orebic, Southern Dalmatia, Croatia

Restaurant Icon Restaurants Attraction Icon Attractions Property Icon Nearby Rentals

Additional Location Information

Orebić je mjesto pomorskih kapetana. Svojom idealnom pozicijom nalazi se na savršenom mjestu za Vaš odmor. Na odmoru u Orebiću: - kupajte se - sunčajte se - posjetite Pomorski muzej - posjetite Franjavački samostan s jednim od najljepših vidikovaca na Mediteranu - planinarite Orebić je mjesto gdje ćete se sigurno odmoriti
.Znamenitosti
Sveti Ilija (961 m) je najviše brdo i najpopularnija planinarska destinacija na Pelješcu. Masiv brda svetog ilije proteže se sjeveroistočno i jugozapadno, te je oko 6,5 km dug i 2,5 km širok. U nižim predjelima brda šume su mediteranskog hrasta i druge crnogorice. Iznad 750 m visine mogu se naći šume bora, odnosno mediteransko raslinje. Stjenoviti dio prepun je ljekovitog bilja. Na brdu Sv. Ilija stanište je muflona sa stadom od 300 grla ove visokokvalitetne divljači.

Spilja još nije otvorena za javost jer se vrše arheološka istraživanja. Iznad sela Nakovana, u špilji zvanoj "Spila", arheolozi su otkrili i istražili ilirsko svetište iz helenističkog razdoblja (4.-1. stoljeće prije Krista). Ulaz u svetište bio je zatvoren nabacanim kamenjem, te je svetište ostalo netaknuto otkad je napušteno prije dvije tisuće godina.Spila kod Nakovane jedino je dobro sačuvano i potpuno istraženoilirsko svetište koje poznajemo. To je ujedno i jedino "zapečaćeno" spiljsko nalazište u Hrvatskoj koje suotkrili arheolozi, a ne slučajni namjernici, pa je tako njegov znatstveni potencijal ostao u potpunosti sačuvan.

Pomorski muzej
Na šetnici uz more nalazi se Pomorski muzej. U muzeju je izložena raznolika povijesna građa važna za pomorsku djelatnost Orebića. Muzej je osnovan 1957. godine. U arheološkom odjelu su antički, pretežnorimski, poganski, ranokršćanski predmeti iz svakodnevnog života i ulomci umjetničke obrade, te ulomci predromaničkog crkvenog namještaja iz doba pokrštavanja Hrvata.U vitrinama su ulomci staklenica i zidnih slikarija, brončani predmeti, bizantski i srednjovjekovni novci i ostali sitni predmeti crkvene, kućne i ribarske upotrebe nadeni u ruševinama na otoku Majsanu još od prapovjesti, pa do 11. st. Pripadali su poganskoj vili, ranosrednjovjekovnom samostanu i crkvi. U muzeju su slike peljeških jedrenjaka , brodski alati, oružje,atlasi, nautičke i školske knjige, zdravstvene i putne isprave,brodska ljekarna, odlikovanja i slike pomoraca, dokumenti, Pravila, popis članova, dionice i Pravilnik osiguranja mornara Pelješkog pomorskog društva.Izložen je brodski pribor, pulena, lopte od brodskog užeta za igru mornara, drvodjelski alat brodograditelja kratkotrajnog društvenog brodogradilišta osnovanog na Orebiću 1875. godine od kojega se i sada vide neobarokni stupovi, vrata uz cestu predjela još zvanog Škvar. O djelatnosti Pelješkog pomorskog društva, koja je trajala od 1855. do 1891. godine i propala pojavom premoćnih parabroda i o orebićkom pomorstvu uopće.
Crkva Gospe Delorite
Trobrodna crkva Gospe Loretske - Delorite jedna je od najvećih crkava izvan Dubrovnika. Sagrađena je u sastavu franjevačkog samostana u kojem je živio i stvarao jedan od najvećih hrvatskih slikara, kunovljanin - Mato Celestin Medović, čije su slike izložene u crkvi i samostanskoj zbirci.
Vino Dingač
Vino Dingač nije obična stvar, već je postalo statusni i religiozni simbol, sveta tekućina, temeljena na tradiciji pravljenja vina na ovim područjima. U uvjetima mediteranske klime koja se odlikuje kratkim i blagim zimama, te dugim i toplim ljetima okupanim suncem, nastala su vina koja se odlikuju idealnim rasporedom alkohola, kiselina, minerala, tanina, boje, proteina i vitamina. Mikroklima i mikroreljef bili su presudni za stvaranje kvalitete, a a sorta vinove loze plavac mali kojeg zbog svoje otpornosti na sušu i rubinsko crvene boje u Dalmaciji zovu i "krv zemlje", najbolje efekte dala je upravo u Dingaču. Dingač je vrhunsko crno suho vino kontroliranog podrijetla s ograničenih područja pelješkog poluotoka. 1961. godine zaštićeno je Ženevskom konvencijom i postalo je prvo hrvatsko vino zaštićeno zakonom. Dobiva se od autohtone sorte plavac mali s lokaliteta Dingač, na strmim južnim obroncima pelješkog poluotoka. Duboke je rubinskocrvene boje, iznimno osebujnog i raskošnog bukea, fino naglašene sortne arome i harmonićne punoće okusa.
Vino Postup
Postup je vrhunsko crno vino sa zemljopisnim podrijetlom koje se proizvodi od grožđa sorte Plavac mali, isključivo s položaja Postup, na južnim padinama poluotoka Pelješca. Dingač je prvo hrvatsko (1961. god), a Postup drugo po redu (1967. god. ) zaštićeno vino. Postup je vrhunsko crveno suho vino kontroliranog podrijetla s ograničenih područja pelješkog poluotoka. Ovaj Dingačev "mlađi brat" stoji uz bok ponajboljim crvenim vinima čitave regije, a dobiva se od autohtone sorte plavac mali na lokalitetu Postup, nedaleko od položaja Dingač. Postup je vino tamne rubinske boje, punog i skladnog okusa s notom trpkosti.

Info materijali
Materijali za download
Pelješac EN-FR-RU-PL
Pelješac HR-CZ-IT-DE
Mapa pješačkih, planinarskih i biciklističkih staza općine Orebić
Mapa Pelješca
Plan Orebića
Orebić i okolica GB - HR
Orebić i okolica FR - DE
Orebić i okolica CZ-PL
Automobilom
Dolazak automobilom Ako putujete iz pravca Zagreba i Splita vozite se autoputem sve do Ploča. Iz Ploča do Trpnja ukrcajte se s automobilom na trajekt, te ste iz Trpnja za 20 minuta u Orebiću, odnosno Janjini, te za 40 minuta u Stonu. Ukoliko ne preferirate vožnju trajektom, nakon silaska s autoputa, vozite se oko 30 minuta do Jadranske magistrale, te se vozite na istok kroz Neum do skretanja na Pelješac. Pelješkom cestom trebate oko sat vremena vožnje do Orebića.

Poveznice
Hrvatski autoklub
Hrvatske autoceste

AKTIVNOSTI
Događanja
Bijeg od stresa
Surfing
Planinarenje
Pješačenje i biciklizam
Ronjenje

More About This Location

Beach or lakeside relaxation, City vacations

Availability

Amenities

Reviews (0)